Elektrificeringsprogrammet

Mastefundamenter til 1.300 kilometer jernbane.

I Danmark lancerede Banedanmark i 2015 et storstilet projekt, med det formål at elektrificere det danske jernbanenetværk. Her bruges udelukkende mastefundamentspæle fra Centrum Pæle. Projektet forventes færdigt i løbet af 2026. Mastefundamentspælene er specielt udviklet af Centrum Pæle og blev valgt som den foretrukne metode til at bære de mange elektrificeringsmaster på sporene.

Pælene er valgt, da de giver en hurtig, tilpasningsdygtig og sikker metode til montering af master på jernbanestrækningerne. Ydermere har mastefundamentspælene en design levetid på op til 120 år, hvilket gør dem til en omkostningseffektiv og bæredygtig løsning for jernbaneelektrificeringsmarkedet, med praktisk talt ingen forstyrrelser i løbet af deres levetid.

Vores præfabrikerede mastefundamentspæle er designet til at have en holdbarhed på op til 120 år. De er et hurtigt og sikkert funderingssystem, designet til efterfølgende montering af diverse elektrificeringsmaster. Vores mastefundamentpæle er baseret på den traditionelle præfabrikerede betonpæl. Der er dog i denne pæl, integreret bolte af rustfrit stål, der tjener som det forbindelsespunkt mellem pælen og masten ovenpå den.

Pælene er specifikt tilpasset til at udnytte integrationen af en mast. Dette opnås ved at forstørre den øverste del af pælesektionerne og derved øges pælenes bæreevne. Mastefundamentpæle produceres på Centrum Pæles fabrikker i Danmark og i Polen. Pælene er fremstillet i et kontrolleret miljø og med en høj ensartet kvalitet, der sikrer fuld sporbarhed, for hver pæl.

Med en lang designlevetid er Centrum Pæles mastefundamentspæle en omkostningseffektiv og bæredygtig løsning, når der er behov for stabile fundamenter i ustabil jord.